600: 60 aniversari

600: 60 aniversari

Presentem el vídeo que recull una de les accions que va tenir lloc dins del cicle Motor de llibertat, concretament el “Recorregut artístic en un 600”, nom dadaista per a una acció que va tenir lloc el 12 de novembre de 2017.

Coincidint amb el 60è aniversari del 600, aquest cicle va ser una iniciativa del Memorial Democràtic dels Treballadors de SEAT i s’emmarcava dins de la Taula de Memòria Històrica de la Marina. En l’organització hi van col·laborar entitats i associacions del barri així com el Club 600 de Barcelona, mentre que la coordinació de l’acció teatral va anar a càrrec de la fàbrica de creació El Graner. La realització del vídeo la va fer l’Alberto Bougleux, membre de l’Escola Popular de Cinema de Barcelona i assessor del projecte comunitari i videogràfic Som la Marina de Casa del Rellotge. De la direcció teatral i coreografies es va encarregar Javier Guerrero, que va comptar amb un grup d’alumnes de l’Institut del Teatre; la dramaturgia va ser obra d’Albert Pijuan, i la producció la va portar Sara Caeiro, coordinadora de Som la Marina també.

En el film podreu trobar intervencions de Carles Vallejo, del Memorial SEAT, i de l’historiador local Julio Baños, així com d’alguns membres del Club 600. I tot això barrejat amb escenes de les accions teatrals, una intervenció musical de la Societat Coral la Joia de Montjuïc, i imatges del seguici de trenta-cinc 600 arribant-se fins el far de Can Tunis. El muntatge integra hàbilment imatges d’arxiu amb tot el que va succeir aquell dia. Per cert, arribeu fins el final de tot perquè després dels crèdits encara hi ha un plano.

 

600. 60 aniversari. from alberto bougleux on Vimeo.

 

Amb el suport del Pla de Barris de la Marina.