Som la Marina #2. Resum d'hivern

Som la Marina #2. Resum d’hivern

Som La Marina va començar 2018 mirant cap al futur del barri, enfocant la població jove i infantil.

Per una banda vam convocar una xerrada informal amb els diferents referents de joventut del barri (dinamitzadors/es de l’Espai Jove, TIAF, APC’s, Esplais, etc.). En aquesta trobada volíem descobrir, conèixer i entendre la realitat juvenil de La Marina. Que fan els joves al barri? On es troben entre ells? Fan ús del barri? Quines són les seves inquietuds?…

Les respostes a totes aquestes preguntes ens ajuden a pensar com fer-los partícips del projecte. Volem obrir la possibilitat de donar veu al jovent de La Marina, perquè siguin ells i elles les que decideixen sobre quines temàtiques i continguts versar les següents càpsules audiovisuals.

Per altra banda, vam engegar les trobades amb l’alumnat de l’Escola Seat. Amb l’ajuda dels seus avis i àvies, els més petits van començar el treball mirant primer cap al passat del barri. Que hi havia abans als llocs emblemàtics i de referència d’avui de La Marina? I com es van aconseguir aquests canvis? Doncs la majoria, gràcies a la lluita de la gent a peu de carrer. Això vol dir que res és per sempre i si desitgem canvis, podem lluitar per aconseguir-los.

Pròxima qüestió: com és el barri que desitgem en el futur?

L’alumnat i docents de l’Escola Seat van treballar molt durant aquests mesos, van fer itineraris per descobrir el barri i els seus equipaments i serveis, van fer entrevistes als que hi viuen i treballen… i finalment al març van obrir les seves portes amb una deliciosa exposició que tracta sobre el passat, present i futur de La Marina.

I per acabar el trimestre, vam anar a visitar la masia de Can Mestres, l’última masia que resisteix al barri, transformada avui dia en horts urbans i granja escola. Vam acompanyar la visita de P3 de l’Escola Seat i vam aprofitar per xerrar amb els ‘pagesos’ i el coordinador de l’espai.

Aviat tindrem el vídeo!!

 

Amb el suport del Pla de Barris de la Marina.