Coneix el projecte

L’any 2013 el Centre Cívic dissenya i engega un projecte singular anomenat Casa del Rellotge 1855-2014, per tal de recuperar i mostrar el recorregut històric de l’edifici que actualment ocupa el centre cívic. El títol inclou les dates des del moment de la seva construcció, fins al 2014, moment en que es compleixen 30 d’anys de la inauguració com a equipament cultural, es fa una mirada en els diferents períodes i el procés evolutiu de l’edifici i el seu entorn. El programa es va centrar en la recuperació de documentació i la seva posterior exhibició, la divulgació del passat històric i comunitari del barri, tot recordant el passat industrial del barri.

Amb la finalització d’aquest projecte específic de memòria històrica del territori, observem que hi ha moltes possibilitats a fer en quant a aquest tipus de propostes i iniciatives, que tenen per objectiu revisar el passat immediat del territori tot fent partícip als seus protagonistes. Aquest és el procés natural que ens ha dut a donar continuïtat al projecte, fent-lo evolucionar i denominant-lo De la indústria a la cultura.

Dins del marc d’aquest projecte programem activitats i es recolzen iniciatives de divulgació del passat històric i comunitari del barri de la Marina de Barcelona. Passant i revisant els processos de transformació que ha viscut el territori des del seu passat industrial que el caracteritzava, a diferents formes d’expressió i manifestació culturals. Considerant així oferir una nova proposta cultural que busca dinamitzar i implicar a la comunitat més propera, i a tots aquells veïns i veïnes, grups o entitats que en vulguin participar. D’aquesta manera el principal objectiu del projecte és preservar el llegat històric del barri de la Marina.

Amb aquest blog, volem recollir i mostrar totes les diferents activitats que es van programant , exposicions, xerrades… tant amb documents gràfics, escrits, com vídeos i àudios. Organitzat pels tres grans eixos que conformen el projecte: Casa del Rellotge 1855-2014, De la Cultura al territori i Som la Marina.

Esperem que us agradi i si voleu més informació o participar ens podeu escriure a informacio@casadelrellotge.net

L’equip del Centre Cívic Casa del Rellotge