Som la Marina #2. Activitats d'hivern

Som la Marina #2. Activitats d’hivern

Que passarà a Som La Marina aquest hivern 2018…?

Aquest trimestre tenim una molt bona notícia!

L’Escola Seat s’uneix al projecte i ha decidit treballar-ho de manera transversal amb tot el seu alumnat durant aquest curs. Això vol dir que el grup Som La Marina anirà fent visites regulars a l’escola i ajudarà els/les alumnes a gravar un vídeo que parli dels seus desitjos pel barri.

A la primera fase d’aquest projecte (2016-2017), els vídeos realitzats giraven la seva majoria entorn de la recuperació de la memòria històrica del barri (lluites veïnals, fets històrics rellevants, botigues i comerços tradicionals, espais desapareguts, personatges de relleu, equipaments culturals de referència, etc.).

De cara a la segona fase (2017-2018), el grup vol treballar els dos altres eixos, les visions i desitjos de futur. En aquest sentit, per una banda, s’han començat ja a planificar i gravar vídeos als quals participen habitants del barri més joves, enfocant els guions no tant en com era el barri, sinó en com és avui i com volen que sigui demà.

Per altra banda, el grup s’obre doncs a la col.laboració amb els alumnes de l’Escola Seat, amb vista a donar veu als més petits del barri, saber què en pensen, què els hi agrada i què no, com volen que sigui el seu barri, etc.

Un exercici d’expansió de xarxes de col.laboració i pràctiques compromeses amb la transformació de la realitat que ens envolta. Pràctiques aquestes que ens permetran formular preguntes i generar emocions i aprenentatges mitjançant dinàmiques col.laboratives que s’obriran més enllà de l’aula i de l’escola, incidint al seu àmbit local. Un projecte de col.laboració participatiu, intergeneracional i multidisciplinari que permetrà organitzar els coneixements de forma creativa, transcendint les disciplines tradicionals, entenent que el coneixement és també el que està entre les disciplines, el que les travessa i el que es troba més enllà dels formats i fronteres estàndards.

Aviat més notícies!…

 

Amb el suport del Pla de Barris de la Marina.