30 aniversari de l'Associació-agrupació d'artistes Marina-Montjuïc

30 aniversari de l’Associació-agrupació d’artistes Marina-Montjuïc

artistes_a4L’Associació-Agrupació d’Artistes de la Marina-Montjuïc va néixer l’any 1986 amb la finalitat de promoure i desenvolupar activitats artístiques al barri de la Marina. En l’actualitat, l’associcio segueix activa i compta amb 23 socis, així com amb la col·laboració puntual d’amics i familiars.

Al llarg de tot l’any, l’agrupació organitza tot un seguit d’activitats que, amb el temps, s’han anat consolidant dins del calendari cultural del barri. També col·labora amb totes les iniciatives relacionades amb l’art que es realitzen al territori.

Els principals objectius de l’associació són promoure la creació artística, recolzar el treball creatiu dels artistes del barri, augmentar el coneixement sobre l’art, les seves tècniques i els seus models expressius, apropar i difondre les pràctiques artístiques entre la població del barri. També buscar fomentar l’interès per l’art entre els veïns i veïnes de la Marina i proporcionar un espai de creació artística i de trobada per l’intercanvi d’idees i projectes.

 

CALENDARI D’ACTIVITATS

Les activitats a les quals participa l’Associació d’Artistes de la Marina, bé sigui com a organitzadors o bé col·laborant amb altres associacions, són la Cavalcada de Reis, el Carnestoltes, la Nit d’Havanera, la foguera de la revetlla de Sant Joan, la Castanyada, i per Nadal, el Pessebre Vivent que cada any organitza la Unió d’Entitats de la Marina; així com la realització dels pessebres de les parròquies de Mare de Déu de Port i Sant Bartomeu.

CAVALCADA DE REIS
CARNESTOLTES
NIT DE L’HAVANERA
SANT JOAN
la CASTANYADA
PESSEBRE VIVENT
NADALES

 

A banda d’això, des de fa anys duen a terme classes de dibuix que durant tot l’any s’imparteixen al seu local del carrer del Marbre, i a les quals s’hi poden apuntar els socis i tot aquell que vulgui aprendre a dibuixar. Tanmateix es fan diferents exposicions al llarg de l’any (al Centre Pepita Casanellas, juntament amb l’Associació de Dones Artesanes; durant les festes de Sant Cristòfol, el mes de juliol; a les festes del veïnat de Plus Ultra, durant la Trepitjada del Raïm el mes de setembre; i també a la parròquia de Mare de Deu de Port i a la plaça de la Marina).

ACTES
CURSOS
A LA FEINA

 

Amb les següents paraules de Benito Maín, president de l’Associació-Agrupació d’Artistes de la Marina-Montjuïc, s’inaugurà l’exposició commemorativa:

«Buenas tardes a todos.

Como presidente de esta honorable Asociación de Artistas quiero, en primer lugar, agradeceros a todos vuestra presencia, en esta fecha tan señalada como son los 30 años de existencia. Mi más sincero agradecimiento a todos los que habéis hecho posible este acontecimiento.

Os diré que, el 17 de Octubre de 1986, un grupo de enamorados de estas bellas artes en nuestro barrio acordaron de formar esta asociación, con el nombre “Artistas Aficionados de Zona Franca”. El día 26 de Octubre del mismo año, oficialmente presentaban los estatutos que hoy siguen rigiendo nuestra Asociación Marina Montjuïc. Este Cambio de nombre ha sido debido a nuestro barrio, La Marina. El 2 de Abril del 2007, se cambió por el nombre “Asociación Marina Montjuïc”, y desde el 8 de Julio de 1994 estoy de presidente.»

———-

I a continuació unes fotografies de la inauguració i d’algunes de les peces exposades, fetes i per cortesia de Josep Vicens i Busquets.