10è aniversari del Club de fotografia Casa del Rellotge

10è aniversari del Club de fotografia Casa del Rellotge

L’any 2016, el Club de Fotografia Casa del Rellotge complia 10 anys d’existència. Aquesta exposició volia ser una commemoració d’aquest fet a més d’un recull del que ha estat l’activitat de l’associació en aquesta darrera dècada.

Els inicis del Club de Foto es troben en els cursos de fotografia que fa tres lustres s’impartien al veí equipament de La Bàscula. Un grup d’aficionats que va estar seguint aquests cursos van decidir en un moment anar una mica més enllà i agrupar-se entorn a la idea de començar a treballar junts d’una manera pràctica.

És en aquest moment quan s’acostaren a Casa del Rellotge per demanar un espai per reunir-se i desenvolupar les seves idees, ja que a més el centre comptava amb un laboratori fotogràfic analògic. El centre acceptar d’acollir-los però amb una contrapartida principal, que no era un altre que la de que el Club es comprometés a realitzar dins el centre un nombre d’exposicions anuals. Ambdues parts estigueren d’acord i signaren un conveni que encara avui es manté.

Per els membres del Club de Fotografia això era molt positiu a més, ja que els oferia una motivació i uns objectius fixes que havien de complir. A més, treballar en i amb Casa del Rellotge els va brindar també l’oportunitat d’establir contacte amb altres associacions i entitats del barri, col·laborant en la celebració del Dia de la Dona i altres diades importants.

En l’actualitat, el Club de Fotografia l’integren uns 20 membres. A banda de les exposicions a Casa del Rellotge i a d’altres equipaments del barri, i també de les seves aportacions per a esdeveniments d’interés general, el Club segueix reunint-se dos cops al mes, fan tertúlies sobre fotografia, elaboren els seus monogràfics, col·laboren i imparteixen cursos en el Punt Multimèdia La Marina (que està a Casa del Rellotge), i en la mesura del possible, organitzen “sortides fotogràfiques” dins i fora de la ciutat.

 

 

Un dels trets distintius del Club de Fotografia ha estat el de treballar col·lectivament sobre temes monogràfics. Es tractava de triar un motiu o idea molt genèrica i que tots i cadascun dels membres del grup hi aportés la seva particular visió. Aquests temes bé podien ser objectes o elements molt concrets, com ara picaportes, ponts o graffitis, fins a d’altres de caràcter molt ampli, com elements naturals, aigua, etc., passant per temes més abstractes, com el moviment o un determinat color.