Som la Marina #2. Resum de primavera.

Som la Marina #2. Resum de primavera.

I arribem al final del curs… Ha sigut intens i amb molta feina de recerca, gravacions, entrevistes, etc. Però ha valgut la pena!

Durant la primavera vam estar gravant diferents càpsules audiovisuals i vam descobrir indrets molt especials al barri.

Després d’estar treballant durant tot el curs amb l’alumnat de 1r a 6è de l’Escola Seat, sobre temes de memòria i desitjos de futur, a l’abril va arribar el moment més esperat. Van redactar el guió dels seus vídeos, van triar a qui volien entrevistar i vam sortir al carrer per realitzar les gravacions.

 

Un grup es va encarregar de la gravació sobre els desitjos de futur pel Parc de Sant Cristòfol. Com seria el gronxador del futur? I el balancí? Doncs, ales a la imaginació 😉

 

Un altre grup es va centrar en descobrir el passat de la Plaça Marina i del Mercat del barri. Hi van anar a parlar amb els paradistes i amb el veïnat que circulava per la plaça. Amb la seva ajuda van aprendre una mica més sobre que hi havia en aquest indret. I ja amb coneixement de causa, es van posar a imaginar com els hi agradaria que fos el seu barri en el futur… tots coincidien, un barri més net, més verd i amb menys contaminació.

 

I parlant d’espais verds…de la mà de la Laura González, la ‘guardiana de les herbes’ vam descobrir el Camí de l’Esparver. A la falda de Montjuïc, ens ha ensenyat aquest indret tan màgic per la quantitat d’herbes medicinals salvatges que hi podem trobar. Sens dubte, un espai amb molta història i que s’ha de cuidar i mantenir perquè els veïns i veïnes en puguin continuar gaudint.

 

Amb el suport del Pla de Barris de la Marina.