Els darrers anys

Els darrers anys

Els últims anys s’ha consolidat una xarxa important de centres cívics a la ciutat, cosa que ha implicat que es treballi de manera coordinada però responen a les peculiaritats dels barris.

La proposta formativa de la Casa del Rellotge, materialitzada en forma de tallers estables i monogràfics, s’ha anat ampliant i variant per adequar-se als temps actuals. Des de fa 2 anys el Centre ja no gestiona el Centre La Cadena, però el fet de comptar amb un espai totalment remodelat com és la Sala Pepita Casanelllas, ha permès seguir oferint un ampli repertori de tallers.
La programació de festes tradicionals i populars s’ha mantingut amb caire d’innovació. Moltes de les propostes es fan coordinadament amb altres equipaments i entitats. Així, tenim el cas de la Festa de la Castanyada que forma part d’un gruix d’activitats que també porta a terme la ludoteca Casa dels Colors i en la qual participen des de fa molt de temps l’Associació de Artistes de la Marina i la Colla de Diables de Port. També trobem el “Concurs gastronòmic de paelles”, amb més de 20 anys de tradició i que convoca a més de 500 persones.

Pel que fa a la programació trimestral pròpia, s’articula en diverses propostes, com les sortides culturals i les exposicions que acullen les produccions dels tallers d’arts plàstiques i les del Club de Fotografia (col•lectiu d’aficionats de la fotografia que es va crear fa 10 anys), tot i que l’espai expositiu també està a l’abast dels creadors de tota la ciutat. Cal destacar també la “Terrassa d’estiu”, oferta d’oci programada durant els dijous del mes de juliol que alterna “Cinema a la fresca” i “Espectacles a la fresca”. Aquest cicle ha esdevingut en una proposta molt atractiva per al barri i per a gent provinent de la resta de la ciutat.

Pel que fa a la Sala Pepita Casanellas, s’han experimentat propostes que van des de sessions de cine fòrum fins a espectacles dirigits per als joves. En l’actualitat, està consolidada la programació estable d’arts escèniques per a adults, els “Divendres en escena”, i les “Matinals per a tota la Família”. Un cop al trimestre es fan els “Dijous musicals” per a tot tipus de públic. També es realitzen actes d’àmbit de ciutat com són el Dia de la dona o el Dia de la no violència envers la dona. Tota aquesta programació ha situat la Sala en un espai important dins del circuit de la ciutat. Des del Centre també es gestiona la cessió de la Sala, disponible a totes les entitats i agents socioculturals del barri.

L’any 2012 el Districte de Sants-Montjuïc traslladà el Punt multimèdia la Marina a la primera planta de la Casa del Rellotge. El Punt posa a l’abast de tothom les eines necessàries per descobrir i utilitzar tots els recursos informàtics en format de tallers i activitats.