Presentació de 'Som la Marina' al barri

Presentació de ‘Som la Marina’ al barri

El passat 20 d’abril, a la sala Pepita Casanellas, els participants del projecte Som La Marina, el Centre Cívic Casa del Rellotge i Trànsit Projectes van presentar al barri els resultats de la primera edició d’aquesta formació cultural comunitària.

Amb una gran afluència de públic, es va explicar l’origen i el desenvolupament del procés, es va projectar el documental audiovisual resultant i es va animar un debat posterior.

Els audiovisuals realitzats pretenen divulgar la memòria històrica de la Marina, amb la vista posada cap al futur d’aquests barris, donant visibilitat a relats i discursos de territoris perifèrics de la ciutat de Barcelona. En els 10 vídeos que s’han presentat, s’entrevisten veïns i entitats del barri, es projecten les seves vivències en el passat i en el present, i els ciutadans expressen com volen que sigui el barri en un futur. “Volíem escoltar els veïns que se sentissin orgullosos del barri perquè ens expliquessin com era la Marina, això és molt important per nosaltres”, deia l’Eva, membre del projecte, i va afegir que “aquest vídeo vol ser una petita mostra de la riquesa en l’àmbit històric, econòmic, social i cultural del barri”.

En acabar, públic, participants i protagonistes van compartir una copa de cava en un ambient molt alegre i ple d’emocions.

Ara es segueix treballant cap a la continuïtat i sostenibilitat del projecte, organitzant noves projeccions en altres espais del barri i de la ciutat.

Estigueu atents/es!

 

Fotos: Juan Asencio, Alberto Bougleux, Casa del Rellotge.